Dostępność prawie przez całą dobę we wszystkie dni tygodnia, błyskawicznie podane polskie kultowe dania, a do tego ceny na każdą kieszeń – to główne atuty restauracji, która została otwarta przy ul. Świętokrzyskiej 14. Po sukcesie we Wrocławiu, „Setka” zadomowiła się stolicy!
- Pierwsza „Setka” okazała się być strzałem w 10., dlatego teraz z odwagą wkraczamy na warszawski rynek gastronomiczny – mówi Marek Wąsik, prezes zarządu „Setki”.
Restauracja oferuje typowo polskie dania, zarówno dla mięsożerców, jak i wegetarian. Na śniadanie w cenie 10 zł, do którego podawana jest darmowa kawa, można zamówić m.in. jajecznicę, omlet z szynką lub jajka po benedyktyńsku. Na liście zup znajdziemy np. żurek, flaki czy krupnik, a wśród dań głównych takie pozycje jak: bigos, pyry z gzikiem, tatar, golonka, a przede wszystkim kultowe żeberka. Miłośnicy pierogów mogą tu przychodzić na ruskie i z mięsem. Specjalnością lokalu jest też przechowywane w efektownych tankach piwo z 14-dniowym terminem przydatności do spożycia. Ceny potraw? Od 10 do 20 zł
Chociaż „Setka” powstała jako „bar Polski Ludowej”, lokal w stolicy w niczym nie będzie przypominał gastronomii z czasów PRL. Wnętrze zaprojektowano z dbałością o każdy detal. Dominującym motywem są grafiki ścienne, autorstwa Katarzyny Boguckiej, które idealnie wpisują się w wizję miejsca, gdzie panuje wszechobecny klimat polskości. Dodając do tego jasne drewno okalające całe wnętrze lokalu oraz metalowe elementy wykończenia, zyskujemy poczucie przytulności i ciepła z nutą elegancji w tle.
Warszawska „Setka” jest dwupoziomowa. Ma ok. 300 metrów kwadratowych i pomieści ponad 100 gości. Kogo zaprasza właściciel? – Świetnie będą się tu czuć ludzie, którzy stawiają na jakość jedzenia i jednocześnie krótki czas obsługi. U nas znajdą zawsze świeże potrawy z najlepszej jakości składników, które trafiają do klienta w maksymalnie 10 minut. Do tego jesteśmy otwarci przez całą dobę, a nasze ceny są dostępne dla wszystkich – dodaje Marek Wąsik. 
Dbałość o jakość potraw „Setka” traktuje bardzo poważnie. Dla gości lokalu w dwóch kuchniach gotować będzie ekipa kucharzy złożona ze starannie dobranych osób, mających doświadczenie zdobyte m.in. w uznanych restauracjach w Polsce i na świecie. Jak mówi Marek Wąsik, restauracja będzie odpowiednim miejscem także dla spotkań biznesowych czy rodzinnych.

DodajArtykul

Pogoda w Polsce

Restauracje